Fasciatherapie is een nieuwe specialisatie binnen de fysiotherapie. De fascia, ofwel het bindweefselvlies, is een drie dimensionaal elastisch netwerk dat alle spieren, botten en zenuwen omgeeft en de vloeibare gel tussen deze vliezen.  Fascia bevat veel zenuwuiteinden, veel meer dan spieren en bot en als het in een slechte conditie is kan het pijn, stijfheid en balansproblemen veroorzaken. Wij zijn geschoold volgens de Fascia Integratie Therapie, waarbij de therapie geïntegreerd wordt in de therapieën die we al vele jaren uitvoeren.

Er wordt bij klachten altijd naar het hele lichaam gekeken. Als er triggerpoints of spanningen in de fascia zijn kan je de pijn op een totaal andere plek ervaren dan waar de oorzaak van de pijn zit. Het zou kunnen dat dit de reden is waarom je klachten tot nu toe niet verholpen zijn. Ook kan door verklevingen in de fascia de beweeglijkheid beperkt zijn. Er zijn specifieke behandeltechnieken en oefeningen om de conditie van de fascia te verbeteren.

De behandeling bestaat uit technieken met de handen of evt. met een fascia hulpmiddel. (tools) Hierbij wordt de fascia weer gemobiliseerd, waardoor de pijn bijna direct verminderd en de beweeglijkheid toeneemt. De gel die vaak stroperig wordt, wordt weer vloeibaar gemaakt.  Gelukkig is de fascia meestal goed te beïnvloeden. De vliezen zorgen er voor dat alles met elkaar verbonden is en goed kan samenwerken, de gel maakt het mogelijk dat bewegingen soepel verlopen.

Fasciatherapie is uitermate geschikt voor terugkerende klachten, voor chronische klachten, bij klachten t.g.v. littekens, bij onbegrepen pijnen.