manuele-therapie-prinsenbeek-banner-06

Manuele Therapie Utrecht, (MT)systeem van der Bijl.

Manuele Therapie volgens school Utrecht is een zachte vorm van Manuele Therapie waar er nooit gekraakt wordt. Centraal in de Manuele Therapie staat het verbeteren van de gewrichtsbewegingen in het hele lichaam. Onze behandelmethode grijpt direct aan op de gewrichten, waarbij elk gewricht in de juiste richting wordt bewogen.

Bij klachten ontstaat er een verstoring in het bewegen van een gewricht, waardoor het kapsel en de banden niet meer goed functioneren. Het natuurlijke evenwicht raakt verstoord. Dit uit zich bijvoorbeeld in pijn en/of een bewegingsbeperking en heeft tevens gevolgen voor de spieren rondom het gewricht. De plaats van de pijn hoeft niet op de plek van de oorzaak te zitten! Een functiestoornis van een gewricht kan elders pijn veroorzaken. Andere gewrichten en spieren gaan proberen het probleem te compenseren.

Zo kan een b.v. een probleem in het bekken, nek-en hoofdpijn veroorzaken. Daarom is het van belang de gehele bewegingsketen te behandelen om het totale evenwicht binnen het lichaam, en dus de klachten, te kunnen herstellen!

Een behandeling duurt ongeveer een half uur en vindt maximaal één keer per week plaats. Na enkele behandelingen wordt bekeken of er voldoende resultaten zijn behaald om te continueren. Er vinden maximaal 6 behandelingen plaats.

In principe kan iedereen met klachten aan het bewegingsapparaat (zoals bekken-, rug- en nekklachten, hoofdpijnen, uitstralingsklachten in armen of benen etc.) met manuele therapie behandeld worden.